helse

Astrazeneca- vaksinen

Informasjon fra Legemiddelverket.


LEGEMIDDELVERKET HAR MOTTATT MELDINGER OM BLODPROPP OG BLØDNINGER HOS YNGRE ETTER VAKSINERING MED ASTRAZENECA-VAKSINEN

Legemiddelverket ber personer under 50 år som er vaksinert med AstraZeneca de siste 14 dagene og som opplever økt sykdomsfølelse med flere blå flekker (hudblødninger) mer enn tre dager etter vaksinasjon oppsøker legevakt eller fastlege umiddelbart. Hudblødningene kan være et tegn på nedsatt antall blodplater, og kan ha en sammenheng med en økt risiko for blodpropp eller hjerneblødning.

Vaksinerte ansatte som har spørsmål og/eller er engstelige, kan kontakte koronatelefonens vaksinelinje for råd og veiledning. Vaksinerte ansatte som føler seg syke, og/eller har symptomer må kontakte legehjelp.

FHI har satt AstraZeneca vaksinen på pause i koronavaksinasjonsprogrammet. Nå er det Legemiddelverkets rolle å følge opp disse mistenkte bivirkninger og foreta nødvendige tiltakene i denne alvorlige situasjonen, sier Geir Bukholm, smitteverndirektør ved FHI.

FHI og Legemiddelverket har satt i gang analyser for å undersøke sammenhengen mellom vaksinen og ulike former for blodpropp, for eksempel hjerneslag og blodpropp i lungene. Disse analysene vil ta tid.

Legemiddelverket vil nå se ekstra nøye på meldinger om blodpropp og blødninger for samtlige koronavaksiner. Vi ber helsepersonell som mistenker bivirkninger etter vaksinering om å melde snarest mulig.

Les hele saken på FHI eller Legemiddelverket sin side.

Om parkering Her holder vi til Brukerutvalg